چاپ افست چیست؟
چاپ افست نوعی از چاپ که نوشته و عکس را بر سطح لاستیکی یک استوانه (سیلندر) گردان برمیگرداند و سپس آن را با فشار استوانه دیگر روی کاغذ چاپ میکنند. ماشین معمولی چاپ افست دارای سه استوانه است. در چاپ افست نخست آنچه را که باید چاپ شود بر روی صفحهای فلزی به نام زینک منتقل میکنند، سپس این صفحه را با مواد شیمیایی طوری حساس میکنند که فقط نوشتهها و تصاویر آن، مرکب چاپ را به خود میگیرد. زینک را به دور نخستین استوانه میپیچند؛ طرح آن بر اثر فشار روی پوشش لاستیکی استوانه دوم برمی گردد. کاغذ سفید که متوالیاً به دور استوانه سوم میپیچد مطالب را از روی پوشش لاستیکی استوانه دوم میگیرد.
چاپ افست
هر کدام از دستگاهای چاپ افست دارای سایزهای مختلف چاپ میباشد که این سایزهای عبارتند از: ۲۵در۳۵، ۳۵در۵۰، ۵۰در۷۰، ۱۰۰ در ۱۴۰. که هر کدام از این سایزها با دستگاه مربوط به خود چاپ میشود که اسم این دستگاه ها عباراتند از (دستگاه نیم ورقی، یک ورقی، دو ورقی و چهار ورقی) در چاپ افست هر رنگ یک ستون جداگانه دارد که تشکیل شده از سیلندر بستن زینک و غلتک. در چاپ افست چهار رنگ یک کار چهار رنگ فقط یک بار از زیر دستگاه رد میشود که این باعث کیفیت بالای کارهای چاپی در افست چهار رنگ نسبت به دورنگ میباشد.
سیستم چاپ افست با مزایایی نظیر سرعت بالای چاپ، کیفیت بالا و قیمت نهایی به صرفه تر برای چاپ انواع کاتالوگ ها، بروشور ها و کتاب های رنگی طرح برجسته مناسب خواهد بود. این نوع چاپ محدودیتی در زمینه ی چاپ نداشته و با این روش می توان انواع برگه ها با ضخامت و جنس مختلف را وارد پروسه ی چاپ نمود. چاپ بر روی ورقه ی فلزی و پلاستیکی نیز با استفاده از این روش امکان پذیر است. برای کاهش هزینه های چاپ در تیراژ بالا بهتر است از این روش استفاده شود.
مطالبی که پیشنهاد می شود بخوانید :